Vilka är det som spelar onlinebingo och varför?Forskare har kartlagd bingospelarna.

Läs om undersökningen:

Den sammantagna bilden av forskningsresultaten visar att många stereotypa fördomarna om bingospelare är fel.

Nej, det är inte gamla tanter som spelar bingo – framförallt inte bingo på nätet.

Enligt undersökningen är över en tredjedel av online bingospelarna under 34 år.

Ålder bingospelare

Även om många bingospelare hunnit få grått hår är det mer ett resultat av generationsskifte än en särskild preferens hos den äldre generationen att spela bingo.

De som börjar spela bingo i sin ungdom tenderar nämligen att fortsätta livet ut (bingo har funnits på nätet i 20 år).

Faktum är att den äldsta ålderskategorin faktiskt hade minst antal personer representerade.

När det gäller könsfördelning är det dock som vi kunde annat, även om det är lite bättre än vad många kanske tror. 75 procent är kvinnor, vilket innebär att bara en fjärdedel av spelarna identifierar sig som manliga.

75% Bingospelare Kvinnor

Många tror kanske att det mest är ensamstående kvinnor som fördriver ensamma kvällar med rödvin och nätbingo – det stämmer inte heller.

Gifta spelar mer bingo

När det gäller civilstånd, är spelarna oftare gifta eller i ett inhemskt partnerskap än ensamstående eller frånskild. Över hälften av spelarna befann sig i ett seriöst förhållande vid tidpunkten för undersökningen.

Civilstatus bingospelare

Det som dock förmodligen inte kommer som en överraskning är att bingo är populärare i mindre städer. Norra Sverige och många småkommuner är överrepresenterade (i förhållande till folkmängd). En anledning kan vara att nöjesutbudet är mindre och att hemmabingo därför blivit ett populärt alternativ.

Varför vi spelar bingo

47 procent av deltagarna uppgav att bingon hjälpte dem att slappna av, medan 34 % uppgav att de spelade för spänningen. Endast 20 % spelade enbart för att vinna pengar och priser.

Många spelare som blev tillfrågade gillade också bekvämligheten med att spela bingo hemma och inte behöva följa schemalagda tider för spel.

Bingospelarnas personlighet

Ett intressant resultat av undersökningen är att den genomsnittliga bingospelaren ser sig själv som utåtriktad.

Med hjälp av Myers-Briggs skala, var spelarna mer benägna att klassificera sig som extroverta (utåtriktade) än introverta. Resultatet vänder lite upp och ner på fördomen att nätbingospelare är inåtvända hemmasittare.

Skalan, som utvecklats av Katherine Cook Briggs och hennes dotter Isabel Briggs Myers i början av 1900-talet, har blivit grunden för personlighet test över hela världen.

Den baserades på inledande forskning av Carl Jung, som belyste fyra principiella psykologiska funktioner genom vilka människor ser världen.

Med hjälp av skalan visar undersökningen också andra fascinerande fakta. 60 procent av deltagarna anser sig fokusera på helheten när de ser världen, medan resterande 40 % uppgav att de ser mer till detaljerna.

Det är oklart om detta påverkar deras val av spel i något avseende, men resultatet både svarar på och leder till mer frågor om bingospelarens psykologi.

Fler pyskologiska frågor visade att 60 % av nätbingospelare uppger att de i första hand tänker logiskt – övriga anser sig mer impulsiva och låter hjärtat visa vägen.

Dessutom uppgav 57 % av deltagarna i undersökningen hade personlighetstyper som innebär att de hänger med och låter livet hända, medan resten hellre följer en fast plan.

Något svar eller bevis på vilka personlighetstyper som vinner mest på bingo framkom inte ur undersökningen vilket kan bero på att bingo är ett turspel, det är helt enkelt bara en slump vem som vinner och förlorar.

Nyttan med bingospel är istället att det aktiverar kognitiva funktioner, är spännande och erbjuder en social nätsamvaro med andra spelare.

Resultaten pekar på det faktum att nätbingo är ett spel för alla. Människor av alla åldrar, personlighetstyper och samhällsskikt har glädje av att spela bingo, och intresset bara ökar!

Hur mycket spelar vi för?

För den absoluta majoriteten av bingospelare är nätbingo ett nöje.

Över 90% spelar för mindre än 1000 kronor i månaden.

bingospelare-1000-kronor-manaden

Andra intressen

En intressant upptäckt från undersökningen var att bingospelare gärna köper och säljer saker på auktionssajter …

bingospelare-auktionssajter

Loket hälsar till bingo spelare

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=nDYkNbNPuJU[/embedyt]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *