Friskare hjärna med bingo

bingo-aktiverar-hjarnan

För att behålla och förbättra vår mentala hälsa och aktivera hjärna bör alla titta på sätt att stimulera de små grå cellerna. Sudoku, schack, korsord och Alfapet är alla bra spel och underhållning för hjärnans utbildningsprogram. Dock är det inte många som tänkt på att även ett tillsynes så okomplicerat spel som bingo har en stor potential i sammanhanget.

Det är inte bara verkliga livets bingohallar utan även onlinebingo kan vara ett utmärkt sätt att hålla hjärnan frisk och aktiv. Bingo är ett bra sätt att träna sifferminnet och uppmärksamhet oavsett om det innebär fokus på datorskärmen eller på bingospel i det verkliga livet. I båda fallen får din hjärna massor av stimulering av reflexer och koncentrations centra.

Om du letar efter sätt att utöva hjärnan är bingo verkligen en intressant aktivitet att prova. Det har varit en hel del experiment med pensionärer och det har upptäckts att de som regelbundet spelade bingo, vare sig i landbaserade bingohallar eller online, hade reaktionstider och reflexer som var mycket snabbare än de som inte spelar bingo.

Inte bara hade dessa människor bättre reaktionsförmåga, de hade också ökade nivåer av mental hastighet, bättre koncentration och minne, samt en överlägsen förmåga att tolka signaler från miljön omkring dem.

För äldre, har studier visat att så länge de fortsätter att regelbundet spela bingo kan den mentala kapaciteten inte endast bevaras utan någon försämring, den kan faktiskt bli bättre. Att koncentrera sig på de nummer som ropas ut hjälper till att förbättra minne; att hålla reda på olika bingobrickor under ett parti förbättrar även hjärnans sätt på vilket det ordnar aktiviteter.

Olika bingospel aktiverar olika delar av hjärnan. De mönster som spelare leta efter i vissa bingospel, såsom i 75 bollars bingo aktiverar hjärnan att hålla reda på vågräta, lodräta och diagonal anpassningar av nummer. Rumsuppfattning förbättras avsevärt genom en sådan uppgift.

Bingo är dock säkerligen inte bara attraktivt och positivt för den äldre generationen. Bingo har nått nya nivåer av popularitet med unga människor under de senaste åren, särskilt med det enorma antalet online bingo webbplatser öppnar varje år. Om du är intresserad av att prova själv och vill hitta en bra bingosajt är Bingopånätet.org en bra utgångspunkt.

Bingo inte bara stimulerar hjärnans matematiska centra det förbättrar även den allmänna mentala kapaciteten och språkcentra i hjärnan samt områdena som styr vår sociala intelligens och förmåga att interagera. Tack vare bingo skapas vänskap över bingo borden, oavsett om de spelar i en bingohall eller chatta med andra spelare i ett online bingo rum. Bingo är helt enkelt ett mycket sällskaplig spel.

Även om bingo är bra för att träna hjärnan och förbättra minnet, är det inte bara din mentala hälsa som får träning från en session bingo. Att spela bingo låter dig glömma andra områden i livet och du kan koncentrera dig på spelet, distrahera dig och lindra stress eventuell stress. Detta är goda nyheter för immunförsvaret, blodtrycket och hjärtat.

Många människor tror att sitta antingen i en bingohall eller framför datorskärmen skulle vara dåligt för hälsan, eller åtminstone inte fördelaktigt, eftersom det inte handlar om fysisk träning. Spelet bingo är dock långt ifrån en passiv verksamhet. Bingo är ett bra sätt att förbättra psykisk och fysisk hälsa och ha roligt på samma gång!

Läs mer här om en intressant forskningsstudie om bingo.

 

 

Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*