Bingo kan hjälpa till att hålla hjärnan i trim

Bingo bra för hjärnanForskning visar på klara fördelar med att spela bingo framför andra sällskapsspel. En intressant universitetsstudie har visat att bingo kan hjälpa till att hålla hjärnan i trim och mentalt alert, och effekten är särskilt stor för äldre personer. Studien bekräftar att bingospel förbättrar hjärnans funktioner, hand-öga-koordination och saktar ner hjärnans åldrande.

Bingo bör inte avfärdas som ett meningslöst tidsfördriv

Syftet med studien, som utfördes av institutionen för psykologi vid Southamptons universitet var att undersöka och testa det mentala välbefinnandet hos bingospelare och den visade att regelbundet spelande kan hjälpa till att hålla hjärnan i form och skärpa den mentala kapaciteten.

Ytterligare tester visade att bingo spelarna visade en anmärkningsvärd ökning av hastighet och precision för en mängd olika aktiviteter som kan mäta mental hastighet, minne och förmåga att ta till sig information från omgivningen runt spelaren.

Och till skillnad från schack, bridge och backgammon, som kräver färdigheter och erfarenheter som lagras i hjärnans minnescentrum krävs det i bingo snabb identifiering inom tidsbegränsningen.

Det intressanta resultatet av studien är att när äldre personer regelbundet spela bingo minskar minnesförluster till följd av hjärnans åldrande och förbättrar deras hand och öga-koordination. Det gäller inte bara äldre människor, människor i alla åldrar kan förbättra sitt korttidsminne genom regelbundet spelande.

Taggar: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*