Bingoon

Tombola

2024-07-15
Faktaruta: Tombola

I bingospel är en tombola en roterande behållare där bingobollar med nummer placeras. När spelet startar dras bollar slumpmässigt från tombolan av en utropare som meddelar numret.

Spelarna markerar sedan detta nummer på sina bingobrickor om det finns där. Processen upprepas tills någon vinner.

Tombola
Det finns många ställen att spela tombola-spel. Tombolas finns i de flesta städer, ofta som en del av insamlingsevenemang. Du kan också hitta dem online, med en mängd olika webbplatser som erbjuder olika spel att spela.
Tombola kommer från italienskan och betyder att falla upp och ner.
Tombola är ett hasardspel, en lott som du köper, hoppas på det bästa och väntar på att ditt nummer ska ringas. Det finns ingen skicklighet inblandad, bara tur. Ta reda på hur det fungerar och vilka priser som kan vänta den lyckliga vinnaren!
När du spelar tombola köper du en biljett med ett unikt nummer på. Tombola-spel spelas vanligtvis med en stor pool av numrerade brickor, och en vinnande bricka dras slumpmässigt från denna pool. Det är vanligtvis ett bra sätt för sociala evenemang att ha ett extra incitament att ge närvaro.
Tombola-priserna varierar beroende på vilket spel som spelas, men kan inkludera kontanter, bilar, semestrar och andra lyxiga föremål. Det är viktigt att kontrollera villkoren för spelet innan du spelar, för att se vad du potentiellt kan vinna.
Det finns många ställen att spela tombola-spel. Tombolas finns i de flesta städer, ofta som en del av insamlingsevenemang. Du kan också hitta dem online, med en mängd olika webbplatser som erbjuder olika spel att spela.
Paf
spelarnas val
Paf
"Goda ändamål och kul på vägen"
Fördelar Ansvarsfullt spelbolag
Freespins 🎲 99 Freespins
Belopp 🎲 99 Freespins
Max bonus 99 Kr

Bäst tombola

 1. Paf : Tombola
 2. Playojo : Tombola
Playojo
Playojo
Säker spelglädje
Fördelar Nya och roliga bingospel
Freespins
Belopp
Max bonus Kr

Förklaring: Tombola

Tombola, ett känt instrument i bingovärlden, har länge varit en central del av spelets charm och spänning.

I den traditionella bingosalen, där förväntansfulla spelare väntar med sina bingobrickor, utgör ljudet av bollar som roterar inuti tombolan en oupplöslig del av atmosfären.

Ursprungligen av italienskt ursprung, har tombolans enkla mekanism för att slumpmässigt dra nummer blivit en omisskännlig symbol för bingospel världen över.

Tombolaspel

Genom åren har tombolan inte bara tjänat som ett verktyg för slumpmässigt urval av bingobollar, utan även som en samlingspunkt av gemenskap och förväntan. När bollarna snurrar i behållaren byggs spänningen upp, och varje utropat nummer kan vara avgörande för vinsten.

Även om digitaliseringen av bingospel har fört med sig nya metoder för nummerdragning, behåller den traditionella tombolan sin charm och historiska relevans.

Den representerar en tid då spelare samlades fysiskt i hallar, bänkar sig bredvid varandra och delade den gemensamma upphetsningen av att vara ett nummer bort från att ropa ”Bingo!”.

Populära tombolaspel

Tombola arrangerades för första gången i Neapel 1734. Kungen av Neapel och Sicilien, Karl III av Bourbon ville slå mynt av det stora intresset för lotterispel, som hittills bara arrangerats inofficiellt. Det blev en succé och tombolans efterföljare lottot kom med tiden att bli en betydande inkomstkälla för många italienska kungadömen.

Idag förknippar vi ofta tombola med den bur med bingobollar som används för att dra vinnande nummer i bingospel. I bingo online används inte en manuell tombola utan istället en slumptalsgenerator. Till skillnad från när bingouppringaren är en person som ropar ut varje dragen bingoboll visas siffrorna direkt på skärmen.

Men en tombola (manuell eller digital) kan användas till så mycket mer, här kommer några tips på hur du kan göra ett eget tombolaspel.

Arrangera ett eget tombolaspel

Ett tombola-spel är ett utmärkt, beprövat sätt för att till exempel samla in pengar till ett ändamål. Här har vi samlat några viktiga punkter att tänka på som hjälper dig att arrangera ett framgångsrikt tombolalotteri.

Samla in tombola priser

Det låter smart, eller hur? – istället för att köpa priser – samla in dina egna tombola-priser, kanske från donationer. Ofta går det lätt att samla in priser men tänk på att vinster av tveksamt värde kan sänka intresset för att köpa lotter. Ett framgångsrikt tombolalotteri ska sälja slut!

Ett väl presenterat spel med attraktiva priser kommer normalt att vara mycket mer efterfrågade, så ett klokt alternativ är ofta att köpa ett färdigt tombola-spel från en pålitlig leverantör. En samordnad uppsättning attraktiva priser med en professionell affisch och biljetter kommer sannolikt att få människor att spendera mycket mer pengar.

Tombolavinster

Mjuka leksaker från kända tillverkare är idealiska tombola-vinster. Ett annat populärt tombola-spel är ett som består av fotbollspriser, inklusive fotbollar och fotbollsrelaterade leksaker.

Ett perfekt förberett insamlingsspel bör innehålla högkvalitativa priser, biljetter och en affisch, professionellt sammansatt för att maximera intäkterna.

Roliga människor drar in mer pengar

Erfarenheten säger att de människor som avgör framgången för en insamling – ansiktet utåt – kan göra en enorm skillnad för hur det uppfattas och hur snabbt dess biljetter säljer. Så det är vettigt där det är möjligt att välja en social utåtriktad och skojfrisk person som vet hur man får människor att öppna plånboken.

Det är ju inte alla som är bra på just den delen och de som inte trivs i rampljuset finns det andra lika värdefulla bidrag de kan göra.

En bra skylt lockar fler

Som vi vet vill du locka kunder först att besöka ditt tombola-bås och sedan vilja vinna. Försök att ta dig tid att förbereda en fin, attraktiv skylt eller affisch – försök att göra den ren, väl inramad, väl upplyst och placera vinsterna tydligt på färgglada hyllor.

Ett tips för att öka försäljningen är att visa fler priser än vad som faktiskt kommer att vinnas – använd ytterligare priser som ett reservprogram. Detta kommer att skapa en mer psykologiskt attraktiv möjlighet för kunderna. Det är inget ”fel” med denna idé – det är helt enkelt ett presentationshjälpmedel och de vinnande numren kommer att annonseras ordentligt hela tiden på affischen.

Tröstpriser

Barn kan bli mycket besvikna om deras tombola-biljett inte vinner och ibland kan de bli ganska högljudda. Det är dålig reklam för ditt tombola-spel, så tänk på att ha några små tröstpriser som leksaker eller smågodis som kan delas ut taktiskt när situationen kräver.

Förhoppningsvis kommer dessa tips att hjälpa dig att tänka på hur du gör ditt evenemang mer framgångsrikt.

Vad är italiensk Tombola?

Hur spelas tombola i Italien? Den italienska tombolan har en lång tradition och det är en vanlig semesterunderhållning.

Juldagen, julafton, nyårsafton och alla andra tillfällen då italienaren spenderar mycket tid runt bordet med släktingar och vänner, är de bästa dagarna att spela tombola.

Tombolan är en godtagbar ursäkt för att stanna vid bordet och fortsätta äta mellan en paus och en annan, tombola-spelet spelar ofta huvudrollen i familjesammankomster från norra till södra Italien.

Tombola är den italienska motsvarigheten till internationell bingo. Den innehåller bollar med nummer från 1 till 90 och alla deltagare tilldelas brickor med 15 slumpmässiga nummer.

Varje spelare kan ha ett eller flera kort för vilka deltagarna betalar en summa pengar eller symboliska saker. Summan av insatser eller saker omfördelas sedan som ett pris till vinnarna.

En spelare har rollen som utropare och drar nummer ur en tombola, skål eller väska. De mer erfarna kan associera varje nummer med den napolitanska Smorfia (kan översättas som grimas) som associerar till siffror från 1 till 90 med bilder och tecken, ofta humoristiska.

När ett nummer dras kontrollerar varje spelare sina kort och täcker motsvarande ruta.

Tombola är ett mycket demokratiskt spel eftersom det kan spelas med enkla medel. Brickor kan enkelt framställas på en enkel papperslapp.

Numren täcks sedan med bönor, kikärter, linser, pasta eller julbordsrester som torkade fruktskal.

Den absoluta vinnaren av spelet är den som får tombola, eller som är den första som täcker alla nummer på ett av deras kort.

Innan du kommer till tombola kan dock andra spelare också vinna mindre priser.

Vinstschema italiensk tombola

Mellanliggande resultat erhålls genom att täcka två eller flera nummer på samma rad. Således har vi ambo med två siffror, terno med tre siffror på samma rad, quaterna med fyra siffror, cinquina med alla fem siffrorna i rad och decina eller rampazzo som är två kompletta rader i samma bricka.

Ibland tilldelas ett pris också till den så kallade tombolino, eller till den andra deltagaren som fyller i ett fullständigt tombola-kort.

10 tips

 1. Var säker på att du förstår hur tombolan fungerar innan du börjar spela.
 2. Se till att tombolan är rättvis och slumpmässig. Många sajter använder certifierad programvara för detta.
 3. Observera hastigheten på nummerdragningen och justera om möjligt för din bekvämlighet.
 4. Förbli uppmärksam; vissa online tombolor kan dra nummer snabbare än andra.
 5. Utnyttja eventuella auto-markering funktioner om du känner att dragningen går för snabbt för dig.
 6. Delta i chatten. Många sajter har en gemensam chatt under tomboladragningen, vilket kan öka spänningen.
 7. Var uppmärksam på eventuella särskilda dragningar eller jackpots kopplade till tombolan.
 8. Om du missar några nummer, kolla om sajten erbjuder en historik över de senaste dragna numren.
 9. Spela alltid inom din budget. Sätt en gräns för hur många brickor du köper per dragning.
 10. Njut av upplevelsen och kom ihåg att nätbingo handlar om nöje, inte bara om att vinna.

Videoclip: Bingo tombola

Bingo tombola

Bingo tombola är en spännande variant av det klassiska bingospel som kombinerar tur och strategi på ett unikt sätt. Denna artikel kommer att utforska vad bingo tombola är, hur det spelas och vilka fördelar det har för spelare. Vi kommer också att titta på olika varianter och hur man kan maximera sina vinstchanser.

Vad är bingo tombola?

Bingo tombola är en form av bingo där spelare använder sig av en tombola, en roterande trumma, för att dra nummer. Denna variant av bingo är mycket populär i vissa delar av världen och erbjuder en nostalgisk känsla med sin klassiska nummerdragning. Läs mer om tombola och dess olika användningsområden.

Hur spelas bingo tombola?

I bingo tombola köper spelarna sina brickor med ett förutbestämt antal nummer. En tombola används för att slumpmässigt dra nummer som sedan ropas ut. Spelarna markerar sina brickor när deras nummer dras, och den första spelaren som markerar en full rad, kolumn eller ett speciellt mönster ropar ”bingo” och vinner. För mer detaljer om regler och strategier, besök vår sida om snabb bingo.

Fördelar med att spela bingo tombola

En av de största fördelarna med bingo tombola är dess enkelhet och lättillgänglighet. Det är ett spel som alla kan delta i, oavsett ålder eller erfarenhet. Dessutom erbjuder det en social aspekt, vilket gör det till en populär aktivitet på fester och sammankomster. Om du vill veta mer om de bästa tiderna att spela bingo, kan du läsa vår guide om bästa tid att spela bingo.

Varianter av bingo tombola

Det finns flera varianter av bingo tombola, inklusive versioner med olika antal bollar och mönster. En populär variant är 75 bollars bingo, som använder en tombola för att dra 75 nummer. En annan variant är Slingo, som kombinerar bingo med element från spelautomater för en unik spelupplevelse.

Strategier för att vinna i bingo tombola

Precis som i andra bingospel finns det strategier som kan öka dina chanser att vinna i bingo tombola. Att spela vid tider när det är färre spelare kan förbättra dina odds. Att förstå spelets regler och vara snabb med att markera dina nummer är också viktigt. Besök vår sida om bingotips för mer information om hur du kan förbättra ditt spel.

Vilka spelar bingo tombola?

Bingo tombola lockar en bred publik, från unga vuxna till pensionärer. Spelets enkelhet och sociala natur gör det till en favorit bland många. Vill du veta mer om vilka som spelar onlinebingo och deras preferenser? Kolla in vår artikel om vilka spelar onlinebingo.

Så tycker vi

Bingo tombola är en underhållande och engagerande form av bingo som kombinerar tradition och spänning. Med sina olika varianter och enkla regler är det lätt att förstå varför så många människor tycker om att spela det. Oavsett om du är en erfaren bingospelare eller nybörjare, kan bingo tombola erbjuda timmar av underhållning och möjligheten att vinna fina priser.

Redaktionen

Anna Svensson

Anna Svensson är expert på online bingo med över ett decennium av erfarenhet i branschen. Hon gör djupgående analyser om trender inom online bingo-världen.

Mer om oss

Blogg

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Bingoon.se

[email protected]

© 2003-24

Bingoon

Ansvarsfullt spelande