Bingoon

Bingobricka

2024-05-19
Faktaruta: Bingo Bingobricka

En bingobricka består av rutor med nummer. Under spelets gång ropar en utropare ut slumpmässiga nummer.

Spelaren markerar motsvarande nummer på sin bricka. Målet är att få en rad, kolumn eller diagonal av markerade nummer eller fylla hela brickan, beroende på spelreglerna.

Förklaring: Bingobricka

Bingobrickan, hjärtat av varje bingospel, är inte bara ett papper fyllt med siffror, utan snarare en portal till minnen, spänning och gemenskap.

Sedan bingos tidiga dagar har denna enkla bricka samlat människor av alla åldrar och bakgrunder, var och en med hopp om att deras bricka håller nyckeln till vinsten.

Varje ruta representerar en möjlighet, varje markerat nummer ett steg närmare den euforiska känslan av att ropa ”Bingo!”.

För många symboliserar bingobrickan mer än bara spelet. Den påminner om familjesammankomster, lokala välgörenhetsevenemang eller lugna eftermiddagar i bingohallen med vänner.

Bingobrickan

Brickans utformning, även om den varierar något beroende på spelvariant, har förblivit relativt konstant genom tiderna, vilket ger en känsla av tradition och kontinuitet.

I en digital tidsålder, där onlinespel dominerar, finns det fortfarande något särskilt med att hålla en fysisk bingobricka, känna pennans tyngd när man markerar ett nummer och följa varje rad med förväntansfulla ögon. Trots teknologiska framsteg förblir bingobrickans enkelhet och charm ouppnåelig och tidlös.

Så väljer man rätt bingobricka

De allra första bingobrickorna gjordes för hand och siffrorna målades eller stämplades med gummistämplar på tjock kartong. I USA placerades bönor på utropade nummer och spelet kom snart att kallas ”Beans”.

Antalet unika bingobrickor var begränsat eftersom randomisering måste ske för hand. Före tillkomsten av bingo” class=”in”>bingo på nätet trycktes kort på kortlager och i allt högre grad engångspapper. Pappersbrickor används fortfarande i bingohallar. Med digitala bingobrickor är det inte längre ett problem att skapa slumpmässigt framtagna bingobrickor.

Hur väljer man rätt bingobrickor?

En av de viktigaste delarna i alla bingospel är bingobrickan. Spelare tittar på dem varje gång de har ett spel. Det kan vara intressant att titta närmare på bingobrickorna och studera några teorier om hur man bäst väljer rätt bingobrickor.

Innan vi börjar är det dock viktigt att komma ihåg att det finns många olika typer av bingo, och det betyder att det finns massor av olika typer av bingobrickor. Vi kan omöjligt täcka alla typer den här sidan, så vi tittar bara på urvalsmetoder för de tre mest populära versionerna av spelet: 75-boll, 80-boll och 90-bollsbingo

Tippetts teori

I sin mest grundläggande form är Tippetts teori ett begrepp om det perfekta genomsnittet. Det betyder att man ska utgå från genomsnittet av alla bingobollar. Som exempel används 75 bollarsbingo som ger ett genomsnitt på 38.

Teorin är att när tiden går i ett 75-bollsspel kommer siffrorna som dras komma närmare genomsnittet. I många andra enklare spel tar det inte så lång tid för en spelare att vinna. Detta händer förutsatt att målet är att få full bricka eller en rad.

För denna typ av spel hävdade Tippett att den bästa metoden är att välja siffror nära vardera änden av de möjliga numren. Komplexa spel tar lite längre tid att avsluta eftersom många bollar hinner dras innan spelet är slut. Här är det bästa sättet att välja nummer nära mitten – vilket betyder att man ska välja brickor med många nummer som är nära 38.

Fördelar med Tippletts

Konceptet kan låta komplext, men det har sina fördelar. Det enklaste sättet för att förstå logiken bakom den här tekniken är att separera bollarna i två högar – de dragna bollarna och de som fortfarande finns i tombolan. När du väljer ut en bingobricka kan genomsnittet avvika och vara mycket högre eller mycket lägre än medianen.

Ju fler bollar som dras, desto mer lik kommer din egen bricka att se ut jämfört med de som dragits ur tombolan. Det är logiskt eftersom om alla bollar dras innan en vinnare bricka gått ut så är de dragna bollarna de samma som de som fanns i tombolan när spelet började.

Teorin är vettig eftersom genomsnittet av de nummer som dras i alltid i genomsnitt kommer närmare genomsnittet av alla bollar (38).

Granvilles teori

Granville använde denna strategi i ett 75 bollars bingospel. Det fungerade utifrån förutsättningen att de dragna bollarna är slumpmässiga. Därför kommer varje nummer att ha lika stor sannolikhet att dras.

Med det menar Granville att du ska välja en bingobricka som har så många olika nummer som möjligt. Detta hjälper dig att öka dina chanser att vinna, särskilt när du har en jämn spridning av olika nummertyper – hög, låg, jämn och udda.

Ett säkrare men svårare sätt är att få en bingobricka med så många olika sista siffror som möjligt. Om du till exempel fick en bricka med nummer 16 måste du se till att alla efterföljande nummer slutar med andra siffror. Det betyder att du måste se till att du inte väljer nummer som 6, 26, 36, etc.

Logiken bakom val av bingobricka

Teorin om att alla siffror har lika stor chans att dyka upp är helt rätt. Att göra en sammanräkning av alla nummer som valts under en lång tidsperiod visar varje nummer ungefär lika många gånger. Det är nästan samma sak som att rulla tärningar upprepade gånger.

Om du spelar ett 75-bingobollspel på en bingohall är det lättare att förstå. Till exempel, om det första numret som dras är 25, minskar antalet udda numrerade bollar som är kvar med en. Det betyder att sannolikheten för att nästa boll har ett udda nummer kommer att gå ned något.

Med samma logik, om nummer 25 dras, kommer de återstående bollarna som slutar på 5 att minska. Det blir mer troligt att ett nummer som slutar på ett annat nummer dras. Denna teori använder rationella principer som sannolikhet, vilket gör det till en logisk metod för att välja rätt bingoblad.

Metod för att välja bingobricka

Det är omöjligt att förutsäga nästa boll som kommer härnäst. Men för varje dragning kommer oddsen för bollar som dyker upp att växa mer. Det betyder att om du väntar på att 15 ska komma upp som den första bollen, stannar oddsen på 1 på 75.

Vad betyder det här för dig? Du måste komma ihåg bingos ständigt föränderliga odds och sannolikheter. Den främsta anledningen är att spelet visar en dynamisk matematisk modell som du måste tänka på för varje efterföljande spel.

Var alltid försiktig när du lyssnar på gamla spelares bingoanekdoter. Det är en myt att en viss boll kommer upp i varje spel. Det är trots allt ett chansbaserat spel där möjligheterna är oändliga.

Tips för att få bäst bingobrickor

Det finns många sätt och sätt att sätta dig själv i en mer fördelaktig position. Dessa strategier hjälper dig att dra nytta av de teorier som nämns ovan. Här är några saker du behöver tänka på:

 1. Spela inte bingo när alla andra spelar

Om du är den typ av person som spelar Bingo för att umgås och inte för att tjäna pengar, kan du hoppa över det här tipset. Tänk annars på att Bingo är ett spel med siffror. Vad det betyder är att ju fler som spelar spelet, desto mindre blir din sannolikhet att vinna på bingo.

Det är lätt att se när det är rusningstid på bingohallen genom att göra en sökning på google och se efter om det finns besöksstatistik.

Självklart kan de allra flesta inte spela bingo på arbetstid. Det innebär att aktiviteten vanligtvis är lägst i ett bingorum mellan 8 och 18 under vardagar.

Med det i åtanke kan du anta att flest spelar bingo sena vardagskvällar. Helger är lite knepigare, men det är också lätt att lösa. Det finns tillfällen då du kan spela bingo efter midnatt eller runt tre på morgonen – använd det till din fördel.

 1. Kontrollera ditt antal bingobrickor

I de flesta fall är det allmänt känt att ju fler bingobrickor du köper, desto bättre är dina odds på att vinna. Till exempel, genom att köpa 30 av 100 bingobrickor har du en 30% chans att vinna i teorin. Om de andra spelarna köper i genomsnitt 3 brickor är din vinstchans tiofaldig jämfört med dem.

Men kom alltid ihåg att det finns strikta gränser för antalet brickor du kan spela. Med det är den enkla regeln att begränsa dig till antalet kort du har råd med eller hantera. På så sätt kan du vara mer uppmärksam på spelet.

 1. Kontrollera om dina kort överförs till nästa spel

Här gäller det att känna till reglerna (i bingohallen). I de flesta fall är din betalda oanvända bingobricka användbart för nästa spel. När allt kommer omkring har korten manuell daubing, vilket innebär att du kan använda en dauber eller penna för att markera de dragna numren.

Om du är bekant med dina egna brickor kan du matcha numren så snart de blir dragna. Detta ger dig en viktig fördel i spelet.

 1. Undvik att bli berusad

Att få rätt kort i Bingo är lättare om du är pigg. Det betyder att du tenderar att göra dåliga val när du är trött eller engagerad i andra aktiviteter. Du måste se till att vara skärpt.

Det är viktigt att vara vaken och uppmärksam. Detta gör att du kan tänka logiskt och tillämpa de principer som anges ovan. Genom att göra detta maximerar du dina chanser att vinna i Bingo genom att fatta rationella beslut.

I bingo behövs det både skicklighet och tur för att bli en vinnare. Kom alltid ihåg att vara fokuserad när du spelar bingo. Det spelar ingen roll var du spelar, oavsett om det är på en bingohall eller ett online casino.

10 tips

 1. Undersök brickans nummermönster för att se om det matchar det särskilda spelets vinstmönster.
 2. Kontrollera priset per bricka jämfört med den potentiella utbetalningen.
 3. Överväg att köpa brickor i bulk för rabatter eller bonusar.
 4. Kolla recensioner eller forum för att se vilka brickor andra spelare rekommenderar.
 5. Varier dina brickval varje spel för att öka dina chanser att vinna.
 6. Spela på tider när det är färre spelare online för att öka chansen att vinna med din bricka.
 7. Kontrollera alltid brickans giltighetstid eller utgångsdatum.
 8. Överväg att använda auto-markering för att hålla koll på flera brickor samtidigt.
 9. Var medveten om eventuella extra avgifter eller dolda kostnader när du köper brickor.
 10. Förstå spelets regler och format helt innan du köper din bricka.

Skriva ut bingobricka

Här finns det gratis bingobrickor för utskrifter

Bingobrickor från Naturhistoriska riksmuseet

Frågor och svar

Sök efter ”bingocard generator”
Vi rekommenderar att du köper brickor och spelar den variant du tycker är roligast.
Från 10 öre och upp
Bingocard
I Sverige har en bingobricka 25 nummer. I USA finns inget nummer i mitten, så brickan har 24 nummer.

Redaktionen

Anna Svensson

Anna Svensson är expert på online bingo med över ett decennium av erfarenhet i branschen. Hon gör djupgående analyser om trender inom online bingo-världen.

Mer om oss

Blogg

Nyheter

Artiklar

Utgivare

Bingoon.se

[email protected]

© 2003-24

Bingoon

Ansvarsfullt spelande